Menu

Лазурит 94 отбелязва четвърт век

25 години успешно пренасяме в родните сервизи цветовете и технологиите за авторепаратура на химическия гигант BASF - Glasurit

 

В не толкова далечната 94-та година малка българска компания излиза на един неразработен в България пазар с голяма амбиция – да пренесе в страната световния опит в авторепаратурата. Само няколко години по-късно тази компания става един от пионерите, лансирайки у нас супер иновативната за времето си серия за водоразтворими автобои – 90ти ред на Glasurit, премиум бранда на BASF, съчетал химическите иновации с немската прецизност и 100 годишен опит в производството на авто покрития.

Така започна нашата приказка… Днес няма сервиз в България, който да не е ползвал услугите ни, а символът на тези автобои – папагалът - се е превърнал в гаранция за ефективност, качество и успех. Към цветовите решения с годините добавихме авторепаратурно оборудване и технологии; предлагаме интегрирани за автосервизи услуги, оптимизираме ефективността и процесите вътре, внедрявайки цялостни решения за техническите, оперативните и управленските им цели; провеждаме специализирани обучения и консултантски услуги за всички участници в авторепаратурния процес – автобояджии и автокаросерийни специалисти, мениджъри или собственици на автосервизи, застрахователни компании.

Инвестициите ни в по-високото качество на работната ръка в автосервизите се преврърнаха в наша запазена марка, преброявайки днес стотици автобояджии, преминали обучения при нас. Първият обучителен център за работа с продукти и технологии на Glasurit открихме през далечната 96-та година. Днес вече разполагаме с лицензиран от BASF международен тренировъчен център, благодарение на който специалисти и от Югоизточна Европа оптимизират и подобряват работата си. И специално за българските бояджии – от 2014-та към тренингите, които предлагаме, добавихме цялостно обучение по специалността „Автобояджийство“ и валидиране на професионалните им умения от Центъра за професионално обучение на фирмата.

Концепцията „всичко под един покрив“ най-добре обобщава цялостния ни подход за развитие. За нас това означава не само да предложим на пазара най-модерните технологии и продукти в репаратурата на автомобила. Това означава и да гарантираме качество на пребоядисването на автомобила и конкурентност за партньорския автосервиз. Днес ние предлагаме комплексни решения, всъщност, всички решения за един автосервиз под един покрив.

В юбилейния 25-годишен септември събираме партньори и приятели в три различни инициативи – за да благодарим за лоялността и да отбележим заедно 25 години пазарно лидерство.

Журналисти от авто-медиите влезнаха в ролята на „Бояджии за едни ден“ в началото на месеца, забърквайки любими цветове и боядисвайки с пистолет в ръка мини форми на автомобили. 

Бояджии от софийски автосервизи на автомобилните вносители премериха майсторството си, този път в Картинг шампионата на Лазурит за 2019. А на 26-ти септември Националния исторически музей събра в специална вечер партньорите, с които Лазурит 94 споделя 25 годишния си път.

Има ли рецепта за успех на българския пазар за местните играчи? В автосервизния сектор често казват, че сме майстори на рецептите. Така за 25 години успяхме да забъркаме милиони цветове, към тях добавихме упоритост, далновидност и бизнес визия, отсипахме дози ключови партньорства с водещи световни производители на репаратурни продукти и подправихме с грижа за уменията на стотици специалисти в сектора. С други думи: с развитието си спомагаме и променяме развитието на цял един бранш в страната.

Погледът ни към бъдещето е отправен в две посоки – все по-ясно изразена и по-прецизна дигитализация на услугите, предлагани от нас за автосервизите в България и фокус върху технологиите за по-ефективно отстраняване на всякакви щети по автомобилите.

 

Адрес

Бул. Ботевградско шосе 282

1839 София България

+359 2 9713707

+359 2 9733075

За нас

Лазурит 94 АД е официален вносител на Glasurit, дъщерната фирма на немския химически BASF, един от най-големите производители на бои и лакове в света.

Работно време

Понеделник-Петък

08:30-17:00

ISO9001white 150

Меню
Този сайт използва "бисквитки"(cookies).