Menu

Лазурит 94 посрещна 20 годишния си юбилей в нов дом

През октомври Лазурит 94 отбеляза двадесет годишния си юбилей на българския пазар и посрещна първите си гости в новопостроения Лазурит център.

Като представител на немския концерн Glasurit/BASF и член на Германо-българската индустриално-търговска камара, компанията е предпочитан партньор на почти всички вносител на автомобили и големите сервизи в страната.

Специални гости за събитието бяха г-н Рене Ланг, вицепрезидент на Glasurit/BASF, г-н Юрген Боок, мениджър клиентска мрежа на Glasurit/BASF и г-н Норберт Гриммайзен, мениджър продажби за Централна Европа на Glasurit/BASF. В присъствието на много клиенти и партньори, екипът на компанията преряза лентата на новия център, намиращ се на бул. „Ботевградско шосе“ в София. Най-изявените партньори получиха грамоти за съвместната работа през изминалите години, които връчи изпълнителният директор на фирмата, г-жа Галина Дойчинова. Специална грамота за дългогодишното партньорство получи и Прес-авто клуб „България“.

„Щастливи сме, че в лицето на Лазурит 94 имаме толкова стабилен партньор в България. През изминалите години е имало и облачни времена, но фактът, че днес се намираме в този толкова модерен център, говори, че бъдещето за компанията ще бъде светло“, сподели г-н Рене Ланг. „Галина Дойчинова и нейният екип винаги са били крачка преди тенденциите на времето и бизнеса в нашата област“, допълни Юрген Боок.

Новият Лазурит център се намира на бул. „Ботевградско шосе“ в София и е построен за една година, като инвестицията е на стойност 2 млн. лв. Освен със съвременен дизайн, новият обект ще привлича клиентите и с много функционалности - експозиционни магазинни части с широко портфолио от стоки, зала за конференции, кафе зона, специализиран автосервиз, използващ последните технологии на Glasurit.

Тренировъчният център ще е оборудван с последните модели авторепаратурна техника и инструменти от водещите фирми в бранша. Тук клиентите на Лазурит ще могат на място да получат професионална консултация от квалифицирани техници, а също и да изпробват в работни условия всички актуални модели оборудване, инструменти и продукти от производители като: 3М, SATA, Festool, IRT-Systems, Drester, Sagola, Victory Lighting, Betag Innovation, Facdos и др., чиито продукти Лазурит успешно представя на българския пазар.

В тренировъчния център високо квалифицирани лектори и треньори от всички профили на авторепаратурата ще водят обучения и тренировъчни курсове за повишаване на квалификацията. За пръв път в страната, ще се предлага комплексно обучение за специалисти автобояджии, автокаросерийни техници и PDR-техници. За целта през юли 2014 г. Лазурит кандидатства и получи лиценз от Националната агенция за професионално образование за Център за професионална квалификация, което ще продължи установената вече дългогодишна традиция в областта на образованието и квалификацията в авторепаратурния бранш.

През всичките години на своята дейност фирма Лазурит 94 доказва и своята активна обществена и социална позиция, включвайки се в многобройни дарителски и благотворителни кампании и инициативи. Малка част от тях са инициирането и поставянето на светофар пред басейна Спартак, ежегодно участие в кампаниите на Столична община по почистването и облагородяването на столицата, участие в дарителската кампания #steniskanabala 2014 за осигуряване на стипендии за продължаване на образованието във висше учебно заведение за абитуриенти без родители, зарибяване на езерото Панчарево по случай 20 годишния юбилей на фирмата и много други.

Като пилотен проект във връзка с юбилея на фирмата и в сътрудничество с ПГТЕ „ Хенри Форд“, Лазурит 94 АД стартира и социален проект в сферата на образованието. 20 младежи от цялата страна ще получат безплатно професионално обучение, като ангажиментът на компанията е да обучи и съвместно със своите партньори от страната да осигури работни места на успешно завършилите. Младите хора ще се обучават в рамките на 3 месеца по специалността авторепаратура и ще имат възможност да се реализират след придобиване на квалификация.

Бъдещите планове на компанията включват разрастване на дейността, обхващаща доставките на авторепаратурни продукти, разширяване на портфолиото на предлагани услуги и издигане нивото на обученията за клиенти на ново по-високо ниво и за повече специалности в автобранша.

Адрес

Бул. Ботевградско шосе 282

1839 София България

+359 2 9713707

+359 2 9733075

За нас

Лазурит 94 АД е официален вносител на Glasurit, дъщерната фирма на немския химически BASF, един от най-големите производители на бои и лакове в света.

Работно време

Понеделник-Петък

08:30-17:00

ISO9001white 150

Меню
Този сайт използва "бисквитки"(cookies).