Menu

Компанията зариби езерото Панчарево

С над 200 риби между половин и два килограма от видовете шаран и амур, лидерът в авторепаратурния бранш у нас Лазурит '94, зариби езерото Панчарево край София през изминалия уикенд. Кампанията е част от програмата на фирмата за опазване на околната среда. Акцията бе осъществена от автобояджии и приятели, заедно със семействата им, в партньорство с риболовен клуб „Балканка“. Целта на събитието бе да се допринесе за увеличаване на популацията и запазването на екоравновесието в езерото.

В съботния ден, при голям интерес, бе организирано и риболовно състезание между автобояджиите. 29 почитатели на риболовния спорт, сред които две дами, пускаха въдици в езерото, в рамките на четири часа. С мисъл за запазването на популацията, всяка уловена риба бе връщана във водоема, като преди това бе измервано нейното тегло. В крайна сметка първото място спечели Иво Николов от фирма „Авангард“, който остана възхитен от наградата си - професионална въдица.

В езерото бяха пуснати и два шарана с маркери. Този, който ги улови в следващите дни или седмици, след като свали маркерите, ще получи ваучери за риболовни принадлежности, осигурени отново от Лазурит 94. И докато мъжете хвърляха въдици, майките и децата се насладиха на организирания пикник с вкусно барбекю и студена бира.

Като подарък към община Панчарево и стотици хилядите гости на зоната за отдих край езерото, Лазурит 94 подари и монтира 5 дървени пейки. На поляната край езерото децата се превърнаха в малки художници и развихриха фантазията си на тема околна среда и цветовете на папагала, символ на автобоите.

Най-красивите картини ще украсят новия Лазурит център в София на бул. „Ботевградско шосе“, където фирмата ще отпразнува своя 20-годишен юбилей в края на октомври.

----

Като представител на немския концерн Glasurit/BASF, Лазурит 94 е предпочитан партньор на почти всички вносители на автомобили и големите сервизи в страната. През годините е удостоена с два златни медала от Техническия панаир в Пловдив за технологии и въвеждане на водоразтворимите бои Ред 90, с което доказва своя стремеж да внедрява непрекъснато екологични, ефикасни и иновативни решения.

Клуб „Балканка“ е създаден през 2010 г. като сдружение с идеална цел и основната му задача е да популяризира проблема с изчезването на балканската пъстърва и увеличаване на нейната популация. До момента клубът е реализирал проекти за зарибяване на природен парк Витоша с 30 хил. балкански пъстърви, на Централен Балкан със 125 хил. екземпляра изцяло със собствени средства, както и други планови зарибявания с пъстърви на различни реки в България.

Адрес

Бул. Ботевградско шосе 282

1839 София България

+359 2 9713707

+359 2 9733075

За нас

Лазурит 94 АД е официален вносител на Glasurit, дъщерната фирма на немския химически BASF, един от най-големите производители на бои и лакове в света.

Работно време

Понеделник-Петък

08:30-17:00

ISO9001white 150

Меню
Този сайт използва "бисквитки"(cookies).