Menu

Glasurit пуска на пазара нова Color Profi система

Четвърта генерация ефективно определяне на цвят


Богатата на традиции марка Glasurit е известна с най-голямата в световен мащаб база данни за цветове и се числи към иноваторите, когато става въпрос за инструментите за определяне на цвят в авторепературата.Със своята първа Color Profi System (CPS) още през 1995 г. Glasurit постави мащабите за ефективното определяне на цветовете, които, благодарение на непрекъснатото актуализиране, са валидни и до днес. За сервизите, които навлизат сега, Glasurit пуска на пазара четвърта генерация CPS – за металици.

Редица свойства спомагат за това Color Profi системата на Glasurit, дори и в епохата на скенерите за определяне на цвят и близо 20 години след въвеждането й, да бъде основен и ефективен инструмент за определяне на цвета в авторепаратурния процес. CPS съдържа хиляди мостри за цвят, които са оцветени с оригинална боя и са сортирани по цветови групи в специален шкаф. Предната страна всяко отделно картонче представлява мостра на цвета, на гърба са баркода и кода на съответния цвят, с помощта на които бояджията може да намери смесителната рецепта на цвета в компютъра. На базата на прецизната изработка на CPS цвета на картончето съответства напълно на цвета, който трябва да бъде изготвен съответно смесителната рецепта. По този начин сервизите могат да си спестят както пръскането на мостри за цвят, така и материал и време. Благодарение на големия брой интегрирани стандартни цветове би могло да не се налага ползването на Glasurit RATIO Scan II, тъй като CPS картончетата служат за справка.

За разлика от своите конкуренти Glasurit сортира CPS по групи цветове, а не по производители на автомобили. Предимството: бояджията взима картончета от цветовата група, съответстваща на цвета на авторепаратурата и в ръцете си има няколко алтернативни нюанси, в случай че препоръчаният от производителя цвят не съвпада точно с цвета на автомобила, който трябва да бъде репариран. Друго предимство е големият брой цветове. Едно цветно картонче може да представя цветовете на различни производители. Така около 5 500-те цветни картончета на CPS4 представят повече от 14 000 OEM цвята. Базовата версия на CPS4 съдържа серийните цветове на всички известни автомобилни производители от Европа, Северна Америка, Япония и Азия. Посредством регулярни актуализации всеки сервиз може да поддържа своята CPS4 за години напред актуална. Три пъти годишно Glasurit предоставя новите картончета на металици, които могат просто да бъдат добавени към съществуващата система от цветове. CPS4 предоставя на своите клиенти повече комфорт и много място в бъдеще. Патентованият шкаф на CPS4-металик може да побере 80 цветни блокчета, всяко от които съдържа до 140 цветни картончета или общо около 11 000 мостри за цвят. По-удобна за ползвателите е и системата за захващане на цветните блокчета. Вместо с винтове, сега те са удобно, просто и надеждно захванати чрез клик-система. Това прави още по-лесна актуализацията на системата.

Сервизите, които вече разполагат с CPS3 или CPS2, не е необходимо да сменят системата. Ако те актуализират наличната си система, ще разполагат сега и в бъдеще с актуалните цветове. Всичките CPS се допълват от допълнителните инструменти за определяне на цвят – от Color Online, базата данни в интернет, през Profit Manager, компютърната програма за сервизен мениджмънт, чак до Glasurit RATIO Scan II.

С тази цялостна система за определяне на цветовете Glasurit с право затвърждава ролята си на водещ доставчик на бои и решения на авторепаратурния пазар.

Адрес

Бул. Ботевградско шосе 282

1839 София България

+359 2 9713707

+359 2 9733075

За нас

Лазурит 94 АД е официален вносител на Glasurit, дъщерната фирма на немския химически BASF, един от най-големите производители на бои и лакове в света.

Работно време

Понеделник-Петък

08:30-17:00

ISO9001white 150

Меню
Този сайт използва "бисквитки"(cookies).