Menu
 • 1994 Ford Mondeo 5927

  Началото

  Лазурит 94 получава изключителните права за вносител на Glasurit авторепаратурни продукти и технологии за България и започва изграждането на дистрибуторската си мрежа из цялата страна. Първият официален договор с клиент, който фирмата подписва е с официалния представител на BMW за страната.


  За илюстрациите са използвани снимки на автомобили на различни производители, номинирани за престижната европейска класация Автомобил на годината. Без значение от марката, всяка една от тези коли в годините е докосвана от Папагала, в грижата му за перфектното й покритие.  

   

 • 1995 FIATPunto5Door 2411 1

  Първи в България - екологичните бои на водна основа от ред 90

  С подписания със сервиза на официалния вносител на Мерцедес Бенц договор, Лазурит осъществява успешно пилотно въвеждане на екологичната система бои на водна основа 90-ред.

   

   

 • 1996 file 159777 1449582325

  За качеството на работата в бранша – от обучения до оборудване

  Лазурит 94 открива демонстрационен тренировъчен център на територията на Техникума по транспорт и енергетика „Хенри Форд”. Той е част от веригата международни центрове на Glasurit. С неговото създаване започва обучението на ученици от техникума, специалност авторепаратура по програмата, подготвена от Glasurit и одобрена от Министерството на просветата. С времето, демострационният тренировъчен център се превръща в един от най-елитните сервизи в София и предпочитан партньор на най-големите застрахователни дружества и клиенти. Наред със сервизната дейност в него се провеждат обучения за бояджии и колористи, както за нуждите на нашия пазар, така и за партньори от Гърция, Румъния и Македония.
  През същата година Лазурит 94 разширява дейността си с доставка на оборудване за сервизи. Подписва договор с италианската фирма Termomeccanica и в момента е най-големият вносител на бояджийски камери в България.

   

 • 1997 RENAULTMeganeScenic 2006 3

  Колкото повече, толкова повече

  Лазурит 94 става изключителен вносител за България на немската фирма за бояджийска техника SATA.

   

 • 1998 Alfa Romeo 156 (4)

  Боите от 22-ри и 18-ти ред

  Лазурит 94 въвежда на българския пазар системата бои с високо сухо съдържание (със силно редуцирано съдържание на разтворители) - 22-ред, съобразени с изискванията на VOC–законодателството за ограничаване на замърсяванията от летливи емисии.
  През същата година компанията представя на ново поколение конвенционални металици с ниска разходна норма (55-ред). Освен тях Лазурит 94 предлага системата от бои и лакове за тежкотоварни индустриални превозни средства (трамваи, камиони, автобуси и др.) - 18-ред.

   

 • 2002 PEUGEOT307SW 485 9

  Стабилност в инвестициите

  Лазурит 94 се преобразува в Акционерно Дружество. Стабилната пазарна позиция, постигната в годините привлича трайния интерес на Glasurit-BASF и концернът придобива основния пакет от акции на новосъздаденото дружество. Това е още едно убедително доказателство за бъдещите инвестиционни намерения и разширяването на присъствието на Glasurit в авторепаратурния бранш на един пазар със значителни потенциални възможности - българският.
  През същата година дружеството открива свой филиал в Бургас, отговарящ за дистрибуторската мрежа в Централна и Източна България.

 • 2013 new vw golf 10

  Създаваме стандарти в авторепаратурата

  В годината, когато Лазурит 94 празнува своя 10-годишен юбилей, дружеството стана член на Германо-Българската Търговско-Индустриална Камара. През тази година то направи и поредната крачка в утвърждаване на водещата му позиция в авторепаратурния бранш у нас. Стремежът към постоянно подобряване на процесите в работата и търсенето на по-високата удовлетвореност в клиенти и партньори намериха израз във внедряването на системата за управление на качеството, изградена съгласно изискванията на ISO 9001. Сертификатът бе издаден от представителството на най-големия сертифициращ орган в света Lloyd’s Register Quality Assurance.

 • P1070885

  Всичко под един покрив

  Лазурит 94 АД прави първата копка на новия Лазурит тренировъчен център (Rrefinish Competence Center - RCC) в София. Изгражда се като един от най-модерните в Европа, оборудван според последните технически и технологични стандарти за обучение в сектора. Създаден е, за да посреща ежегодно над 300 участници – специалисти на фирмата, на бизнес партньори и застрахователни компании – в широк кръг от обучения по автобояджийство, колористика, автокаросерийни ремонти, управление на сервизи и оптимизация на разходите.
  Лазурит център събира под един покрив съвременно оборудване, иновативна техника и висококачествени материали в авторепаратурата, а за истинските ценители на автомобилите - ретро и концептуални модели, както и дизайнерски решения за тунинг. Първокласната база се използва за обучения, автосервиз и търговска зона и е планирана в съответствие със стандартите и политиката на BASF. Модерният тренировъчен център за авторепаратура (RCC) представя марките Glasurit, R-M, Sata, Rupes, 3М, Festool и редица нови производителите на оборудване и материали.

 • Lenta Doychinova Lang

  Ние създаваме бъдещето!

  Лазурит 94 отбелязва двадесет годишния си юбилей в новопостроения Лазурит център. Изграден само за една година, Лазурит център е с разгъната площ от около 3000 кв.м. на няколко нива, като инвестицията е на стойност 2 млн. лв. Освен със съвременен дизайн, новата база привлича клиентите и с много функционалности - експозиционни магазинни части с широко портфолио от стоки, зала за конференции, кафе зона, специализиран автосервиз, използващ последните технологии на Glasurit.
  Международният тренировъчен център е оборудван с последните модели авторепаратурна техника и инструменти от водещите фирми в бранша. Тук клиентите на Лазурит 94 получават професионална консултация от квалифицирани техници. Имат възможност да изпробват в работни условия всички актуални модели оборудване, инструменти и продукти от производители като 3М, SATA, Festool, IRT-Systems, Drester, Sagola, Victory Lighting, Betag Innovation, Facdos и др., чиито продукти Лазурит 94 успешно представя на българския пазар.
  С поглед в бъдещето
  Лазурит 94 отбеляза 20 годишнината си и с пилотирането на социален проект, в партньорство с Техникума по транспорт и енергетика „Хенри Форд”: 20 младежи от цялата страна получиха безплатно професионално обучение по авторепаратура; най-успешно представилите се от тях - работно място при партньорски автосервизи в страната.
  20 години Лазурит 94 успешно и последователно осъществява своята стратегия - да развива авторепаратурния бранш в България на най-съвременно европейско ниво. Успехът се дължи на предлагането на ефективни, рационални и екологични продукти и технологии, консултантска дейност и провеждането на регулярни обучения за многобройните партньори. Признание за това са присъдените два златни медала на Техническия панаир в Пловдив за иновативни и технологични продукти Glasurit.
  Бъдещите планове на компанията включват разрастване на дейността, обхващаща доставките на авторепаратурни продукти, разширяване на портфолиото на предлагани услуги и издигане нивото на обученията за клиенти на ново, по-високо ниво и за повече специалности в автобранша.

  >
+ -

Адрес

Бул. Ботевградско шосе 282

1839 София България

+359 2 9713707

+359 2 9733075

За нас

Лазурит 94 АД е официален вносител на Glasurit, дъщерната фирма на немския химически BASF, един от най-големите производители на бои и лакове в света.

Работно време

Понеделник-Петък

08:30-17:00

ISO9001white 150

Меню
Този сайт използва "бисквитки"(cookies).