Menu
 • 1888

  Историята започва

  Предприемачът Макс Винкелман основава в Хамбург търговска фирма за продажба на бои и лакове. Скоро след това създава и собствена фабрика за производство на бои и лакове..

   

   

 • 1893

  Успехът идва с „белия цвят“

  Първата боя излиза на пазара под името „Кристално бяло“. Използвана предимно при производството на окенски лайнери, много скоро тя намира широко приложение. Качественият продукт привлича като клиенти големите корабостроителници, Хамбургската трамвайна транспортна компания и самият Кайзер.

   

   

 • 1898

  Обединяващата марка "Glasurit"

  В продължение на 10 години Макс Винкелман произвежда и продава различни по вид бои. През 1898 далновидно решава да обедини всички свои продукти под една обща марка, която да налага на пазара. Името, което избира, е „Glasurit” – символизиращо безупречност на гланц-покритието, устойчивост на финиша и обещаващо високо качество на продуктите. .

   

   

 • 1925

  Появата на папагала

  В логото на фирмата се появява папагалът, който става запазена марка за продуктите на Glasurit. Само пет години по-късно фабриката за бои на Glasurit се превръща в най-голямата за времето си на стария континент, с над 1000 служители и успява да запази това първенство до Втората световна война.

   

   

 • 1964

  Ред 54 - първата в света система за бои металик

  Годината бележи историческата поява на металиците в автомобилния бранш. С въвеждането на боите от ред 54 - първата в света система за бои металик - Glasurit доказва водещата си позиция в разработването и пилотирането на нови технологии в авторепаратурата. Година по-късно компанията на Макс Винкелман става дъщерна фирма на BASF Aktiengesellschaft, а Glasurit - част от бранд-фолиото на концерна, за да остане десетилетия един от водещи играчи на световния пазар

   

   

 • 1982

  Glasurit Ratio System

  Glasurit Ratio System открива ерата на ефикасния, лесен, добре управляван и сигурен процес в авторепаратурата. В първата Glasurit Ratio System, както и в последвалите през годините версии всички продукти на Glasurit са логически и систематично обвързани. Системата позволява поправките да се извършват не само бързо, но и ефикасно от финансова гледна точка..

   

   

 • 1992

  Екологичните бои на водна основа от ред 90

  Glasurit въвежда новите, екологични бои на водна основа от ред 90. Комбинацията между традиционно високото качество и съвременните технологии ги превръщат несъмнено в най-успелия продукт от сегмента, предлаган на пазара и до днес. Фактът, че се използват в производството на високия луксозен сегмент автомобили, като Maybach® и Rolls Royce®, е доказателство за качеството на тази система и доверието на производителите към Glasurit боите от ред 90

   

   

 • 2000

  Glasurit Ratio Concept Plus

  Glasurit въвежда Програмата за повишаване на ефективността и оптимизиране на процесите в автомобилния сервиз – Glasurit Ratio Concept Plus. С тази си стъпка Glasurit естествено завършва своето развитието от доставчик на бои в авторепаратурата до доставчик на комплексни решения за широк спектър проблеми в и около автосервиза. Един от специфичните акценти в нея е Glasurit RATIO Spot Repair (поправка в „точка“) - нов, високо ефективен метод за бърза поправка на дребни и малки повреди (драскотини от ключ или от ожулване на паркинг). Glasurit Spot Repair усъвършенства в техническо отношение поправката на малките повреди в сравнение със съществуващите до момента системи на пазара, предлагайки особено ефективно, комплексно решение за автосервиза.

   

   

 • 2002

  Ред 90 празнува своя 10 годишен юбилей!

  Най-успешната на европейския пазар система от водоразредими бои - ред 90 на Glasurit празнува своя 10 годишен юбилей! Повече от половината въведени в експлоатация в Германия системи от бои на водна основа са с марката Glasurit – достатъчна причина за отпразнуване на този успех с партньорите от цял свят. Водоразредимите бои се използват при около 70% от новопроизведените автомобили, включително и на производители от ранга на BMW и Mercedes-Benz – това превръща системата бои от 90 ред в идеална за тяхната репаратурата. С нея клиентите на Glasurit посрещат бъдещето – продуктите отговарят на всички изисквания на европейското законодателство. .

   

   

 • 2004

  Боите от ред 68

  Боите от ред 68 на Glasurit определят нови стандарти в областта на тежкотоварните автомобили както за първоначално, така и за авторепаратурно боядисване. Като естествено продължение на боите от ред 18, новата система на ред 68 надминава всичко, съществуващо до този момент на пазара по отношение на ефективност, икономичност и сигурност на процесите.

   

   

 • 2007

  Glasurit Classic Car Color

  С Glasurit Classic Car Color през 2007 г. Glasurit осигурява специален сървиз за притежателите на олдтаймери. Като специализирана в областта на авторепаратурата фирма, с повече от 100-годишен опит и като световно признат експерт, Glasurit дава изключително ценни съвети и информация за всичко свързано с ретро автомобилите.

   

   

 • 2012

  Ред 90 празнува своя 20 годишен юбилей!

  Системата Бои от ред 90 на Glasurit празнува 20 –ти рожден ден и както и до този момент продължава да бъде лидер на пазара на водоразредимите бои. Боите от ред 90 на Glasurit гарантират изключителна покривност, оптимални времена за работа и ефективност и до днес се прилага не само в Европа, но и в Азия, Северна и Южна Америка.

   

   

 • 2013

  Color Motion

  Glasurit създава клиентската мрежа Color Motion и чрез нея започва да предоставя на своите клиенти ефективни решения по отношения на маркетинг, мениджмънт на персонала, инфраструктура и устойчивост. Мрежата дава възможност за създаване на контакти и обмен на опит - по този начин Glasurit подпомага клиентите си да развиват успешно своята дейност и бизнес.

   

   

 • 2015

  Честит рожден ден, Ара!

  Папагалът на Glasurit празнува 90 годишен юбилей. Честит рожден ден, Ара! От 1925 година папагалът е част от запазения знак на Glasurit и въпреки своите 90 години продължава да е все така ярък и цветен. Папагалът не е спирал да се развива през всичките тези години, но това, което остава неизменна част от него е изключителното качество, което прави традиционната немска марка – световна.

   

   

+ -

Адрес

Бул. Ботевградско шосе 282

1839 София България

+359 2 9713707

+359 2 9733075

За нас

Лазурит 94 АД е официален вносител на Glasurit, дъщерната фирма на немския химически BASF, един от най-големите производители на бои и лакове в света.

Работно време

Понеделник-Петък

08:30-17:00

ISO9001white 150

Меню
Този сайт използва "бисквитки"(cookies).