Menu

Възможност за стабилно професионално развитие

man-variant2-site-2019-700-460pxls.jpg

Какво представлява валидирането?

Валидирането на знания, умения и компетентности е установяване и признаване на професионални знания, умения и компетентности, придобити чрез неформално обучение , самостоятелно учене или практикуване на дадена професия. 

Защо е необходимо на един служител в автосервиз?

Динамичното развитие на авторепаратурата предполага сигурна квалификация, която може да докаже специфичните умения, които всеки всеки бояджия или тенекеджия е развил в работата си. Валидирането дава възможност да се признае целият специфичен спектър от знания, умения и компетентности, които се придобиват в ежедневната работа в автосервизите.

Валидирането е кратък и лесен процес, който позволява на специалистите в автосервиза да получат законово признат документ (сертификат за завършена квалификация по съответната специалност), който доказва техните компетентности, без да се откъсват от работния процес, бързо и ефективно. Какво ви дава сертификатът за завършена квалификация по професията, която практикувате или желаете да практикувате? Предимство на работното място, гъвкавост при избор на работодател, стабилност на пазара на труда, социална стабилност – всичко това без дълъг процес на учене и многобройни изпити и без да прекъсвате заетостта в автосервиза. 

Искате да се включите, какво Ви предстои?

Индивидуално консултиране

Заповядайте в нашия офис на бул. „Ботевградско шосе“ 282 и донесете документи, от които се вижда какъв е вашият опит. Тук ще ви консултираме за основните етапи на валидирането и за тяхното съдържание. Това е моментът, в който може да зададете всички въпроси, които ви интересуват. 

Ние се ангажираме с обработка на документите, които предоставите. Те се обсъждат от оценителна комисия, която преценя доколко Вашите уменията съответстват на държавните  изисквания за избраната професия – автобояджия. 

Индивидуален план за валидиране
Явявяне на изпит
Каква е документът, който получавате?

Колко време отнема целия процес?

Продължителността на процеса зависи изцяло от Вас и времето, което ще отделите за подготовка. Нашата препоръка, ако упражнявате професията, да отделите около месец за спокойна подготовка на теоретичната част. И отново – всичко зависи от Вашия индивидуален ритъм и време. 

Заплаща ли се валидирането?

Да. Сумата, която ще заплатите, покрива следните разходи:

  • Обучителни материали, с които ще се подготвите за теоретичната част на държавния изпит;
  • Стойността на материалите, които ще са необходими за изпълнението на практическата задача в деня на изпита;
  • Таксата за удостоверяване на професионалните знания, умения и компетентности и провеждането на изпита;
  • Няма такси за подаване и обработка на документите.


Нивото на знания е различно при всеки специалист и зависи от времето, в което е практикувал професията. Сумата се определя и в зависимост от това дали се налага допълнителна подготовка на кандидата по теория и практика по съответната професия или част от професия или представените от него документи са достатъчни за явяване на изпит по теория и практика. След провеждане на първоначалната консултация и оценка на представените документи, ще получите тази информация.

Защо при нас?

Името на компанията ни от години се свързва с добрата подготовка на специалистите в бранша. Всяка година десетки автобояджии се включват в нашите специализирани обучения, консултации и практически демонстрации.


Центърът за професионално обучение на Лазурит 94 е открит през 2014 година (лиценз № 2014121143 от НАПОО) и провежда обучения за придобиване на първа степен на професионална квалификация по специалностите Автобояджийство (код 5251201) и Автотенекеджийство (код 5251202). Знаем, че повечето специалисти в автосервизите имат нужните умения за упражняване на своята професия. Знаем също, че времето, което те могат да отделят за професионално обучение е твърде малко и открадва от работните им дни. Точно затова разработихме към нашия Център за професионално обучение процедурата за валидиране на знания и умения, придобити в практиката – за тези от вас, които имат мотивацията да се развиват.

Често задавани въпроси

Има ли специфични изисквания към кандидатите?

Единственото, което е необходимо е да имате навършени 16 години и определено ниво на образование: завършено средно или висше образование, клас от средното образование или завършен най-малко шести клас.

Какво се случва, ако не издържа изпита?
Нямам достатъчно практика в професията, какво мога да направя?
Мога ли да получа сертификата на английски език?
Само в София ли се провежда валидирането?

Адрес

Бул. Ботевградско шосе 282

1839 София България

+359 2 9713707

+359 2 9733075

За нас

Лазурит 94 АД е официален вносител на Glasurit, дъщерната фирма на немския химически BASF, един от най-големите производители на бои и лакове в света.

Работно време

Понеделник-Петък

08:30-17:00

ISO9001white 150

Меню
Този сайт използва "бисквитки"(cookies).
Научете повече Приемам